Zwevend over de Alpen

Zwevend over de Alpen

In september maakte Rein Groot een aantal vluchten door de Alpen, waar hij deze fantastische foto’s heeft gemaakt. Rein vloog vanuit St. Auban. Over een aantal vluchten deelt hij zijn commentaar met ons:

17 september, 373 km 

“Dat was ‘m dan: mijn laatste vlucht op mijn mooie 28. Een hele mooie afscheidstour: op topsnelheid (135 km/h) naar Plampinet (heerlijk als alles werkt zoals je verwacht), nog een keer over de gletsjer en daarna prachtig langs La Meije en Les Deux Alpes naar het westen. Obiou en de Mont Aiguille in de Vercors lagen er mooi bij. Overal grote buien, maar als Mozes door de zee terug naar St. Auban.

16 september, 360 km

Waanzinnige dag weer, bij Col d’Allos al naar 3800 meter en daarna nog een paar keer naar het dak gedraaid, boven de Glacier Blanc tot 4.325 meter. Buienontwikkeling vanuit het oosten, maar daar konden we mooi voor blijven. Alweer een topvlucht!

15 september, 360 km

Twee luchtsoorten vandaag: oost en west van Parcours en Rue Royale. Samen met Sven genoten van het topweer en haute montagne, tot aan Lac de Mont Cenis gekomen. Basis tot 4000 meter, pas mal pour mi-septembre! Vooral sightseeing, maar toch ook aan de kilometers gedacht 😉