Wim de Gier vliegt met zijn Deltavlieger over Tolmin, Slovenië.

Wim de Gier vliegt met zijn Deltavlieger over Tolmin, Slovenië.

Dit voorjaar ben ik samen met mijn skydive en deltavliegmaatje Bob de Vries naar Tolmin gegaan om daar te gaan Deltavliegen. De laatste vier jaar gingen we standaard naar Annecy en we vonden het deze keer leuker om een nieuwe vliegstek te ontdekken. 

Tolmin, Slovenië
De reis is wel langer, maar de route (vooral het stuk Oostenrijk, Italië en Slovenië) vergoede veel. Na aankomst bij onze B&B, zijn we meteen naar de startplek (de Kobala) gegaan om eens te zien hoe deze eruit ziet. Het laatste stuk gaat stijl omhoog via een klein weggetje met koeien. Het uitzicht vanaf Kobala is adembenemend en zijn vol positieve energie om hier de volgende dag vanaf te gaan vliegen.

De volgende morgen zijn we vroeg weer naar boven gegaan en binnen een uur hingen we samen in de lucht. Omdat we vroeg waren, was er nog weinig tot geen thermiek. Dit is voor een eerste verkennende vlucht geen enkel probleem, integendeel. ‘s-Middags gingen we weer naar boven en voor ik het weet vlieg ik ruim boven de start. Ondanks dat ik inmiddels tien jaar met een deltavleugel vlieg, blijf ik het een bijzondere ervaring vinden om, spelende met thermiek en de wind,lang boven te blijven.

Vlakbij het landingsveld is er een kleine berg van zo’n 200 meter hoog met daarop een oud kasteel (Grad). Hier laag overheen scheren is echt geweldig. Het vliegen met een delta is zó stil dat bezoekers van het kasteel niets in de gaten hebben of ons niet hebben zien zwaaien. Mijn landingen gingen steeds beter. Na een aantal maanden niet vliegen, moet ik altijd wel even wennen.

De andere dagen hebben we nog diverse mooie vluchten gemaakt en we zijn zeker van plan om zeker nog een keer terug te gaan.

Zie hier een korte video met Wim zijn ervaringen in Slovenië:

Voor meer verhalen over mijn hang glide ervaringen zie: www.wimdegier.nl