Wim de Gier maakt unieke tocht over de Flevopolder

Wim de Gier maakt unieke tocht over de Flevopolder

Afgelopen maand heb ik een bijzondere vlucht met mijn Mosquito-powered hang glider gemaakt. Ik was uitgenodigd door de Belgische paramotor club (PMSA) die een evenement bij Terschuur had georganiseerd. Op zaterdag is een korte vlucht gemaakt om de omgeving te verkennen. Omdat er zo goed als geen Mosquito’s over Nederland vliegen heb ik bij de start veel bekijks van de Paramotor vliegers.

De volgende dag was het tijd voor een lange vlucht. Samen met Jos van Putten en Michel de Kerpel gingen we vroeg op pad voor een lange tocht. Omdat ik in Almere heb gewerkt ken ik de omgeving erg goed en dus zou ik de route aangeven. Van Terschuur over de A1 richting Nijkerk. Ik vlieg iets sneller dan de twee paramotor vliegers, dus zo nu en dan maak ik een 360 of neem ik veel gas terug. Via de brug van Nijkerk de Flevopolder in en daar linksaf. Ik vlieg niet graag over grote stukken water omdat ik bij motorpech dan echt in de problemen kom. Via de vele windmolens en de Eenhof richting de Stichtse Brug (A28). Het schitterende weer en samen vliegen met de twee “dansende” paramotors, zorgde voor een ervaring om nooit te vergeten. Onderweg make we van elkaar vele foto’s en videobeelden. Dit is met de huidige HD-camera’s, welke ik op afstand bedien, geen enkel probleem meer.

Terug via Spakenburg, de A28 en weer de A1 (alles op zicht gevlogen) komen we na bijna 2 uur vliegen weer boven Terschuur uit. Ik heb voor ongeveer 2 uur en 15 minuten brandstof bij mij (7 liter tank) en dus zijn weg ruim op tijd binnen.

Echt een vlucht om nooit meer te vergeten en de foto’s spreken voor zich!

Bekijk de video hier: https://youtu.be/hBBofmbEmXg

Voor meer verhalen en beelden van Wim zijn vluchten met zijn Mosquito? Zie: https://www.wimdegier.nl/sports/mosquito-hang-gliding/