Voorbereiding

Voorbereiding

2 juli en dan gaat de race voor de Red Bull X-Alps 2017 van start in Salzburg (Oostenrijk).

Ferdy en zijn team zijn al bezig met de laatste voorbereidingen voor de race. Ferdy zelf is al een lange tijd bezig om zich conditioneel op het niveau te brengen wat er voor nodig is om deze extreem zware race tot een goed einde te brengen.

Al weken lang is hij bezig om diverse plaatsen van te voren al te verkennen, zoals Slovenië waar ze dit jaar voor de eerste keer naar toe gaan. Hiervoor is hij ook al in Italië geweest om te verkennen, en ik kan jullie verzekeren dat dit niet alleen maar vluchtjes maken is maar ook dagelijks afstanden lopen van 40 tot 80 kilometers, bergje op en bergje af en dan ook nog eens met 20 kg op de rug. Zoals die gene die hem de vorige keren in de racen van 2011,2013 en 2015 hebben gevolgd weten dat hij diverse dagen achtereen afstanden van 85 en 95 km gelopen heeft omdat er door de weer omstandigheden niet gevlogen kon worden.

De voorbereidingen in die jaren vonden gewoon plaats hier in de Ardennen waar wij wonen, maar dit jaar is alles anders. Hij is in Zwitserland gaan wonen en werken en heeft zich deze keer onder gelijke omstandigheden kunnen voorbereiden zoals de meeste van zijn concurrenten. Zij kunnen dat standaard doen omdat zij nu eenmaal uit de regio’s komen waar het mogelijk is onder de juiste omstandigheden te trainen.

Ferdy heeft nu een sponsor gevonden in Bennet & Boss, die hem financieel ondersteunt om het voor hem mogelijk te maken een goed resultaat te behalen. Ook de Crowdfunding heeft deze keer een som van 4155,= euro op geleverd wat mede door jullie, zijn fans tot stand is gekomen.

Hij heeft ook moeten investeren in een camper  die de andere jaren door zijn vriend en voormalig begeleider Anton bekostigd werd, daar hij deze al privé in bezit had van zich zelf. Maar zoals jullie misschien weten heeft Ferdy dit jaar ook een ander begeleidingsteam, Xa Delbouille een Belg (als dat maar goed gaat?) en zijn (lief) vriendin Nicole Vincent-Piazza die hem zullen ondersteunen.

Ook is hij overgestapt op een ander parapent merk van Skywalk. Skywalk is meer gericht is op wedstrijdmateriaal dat voor deze competitie uitermate goed geschikt is. Ook verschillende van zijn concurrenten vliegen hiermee, dus gelijke monniken gelijke kappen.

Al met al kan het aan de voorbereidingen niet liggen en ook aan zijn inzet zal het niet liggen, deze waren de andere keren ook al goed, 2x 7e en 1 keer 6e niet slecht voor een Hollander.

Ik kijk er dan met jullie bijzonder naar uit hoe het deze keer zal vergaan maar, daar moeten wij nog even geduld voor hebben om hem weer te volgen via de live-tracking van de Red Bull X-Alps 2017 vanaf de 2 Juli en de verslagen die ik als de razende reporter dagelijks zal verslaan.

Mvg. Toontje de razende reporter