Vliegveld in de desert

Vliegveld in de desert

Bericht van Frouwke, The HoD

Het vliegveld in de desert was het doel van dinsdag, gisteren dus. Daar zouden de Gyrocopters en de ARN aan het trainen zijn vandaag. Ik had geluk, op de Skydive DZ kwam ik zweefvliegers tegen: o.a. Roland Stuck de event director van Gliding Race en die ging met de auto naar de desert, mazzel, niet in de bus! Om de stad uit te komen is trouwens een heel karwei: eenmaal op de highway, kom je er bijna niet vanaf, je blijft rondjes rijden. Soms zie je drie keer hetzelfde voorbij komen. Daar aangekomen blijkt dat de gyrocopters op een ander veld in de desert zitten, foutje! Ook zij kwamen er pas achter toen ze er waren: waar zijn onze toestellen?

Openingsbriefing bijgewoond van de ARN jongens. Het hele gebied, ook van de andere vliegonderdelen ligt midden in een militaire CTR. Tot 2 dagen geleden was er nog geen airspace beschikbaar. Gevolg: ook geen kaarten… Voor ARN waarbij geen GPS meegenomen mag worden toch redelijk essentieel. Trouwens, navigeren zonder GPS is boven de woestijn toch al een hele uitdaging, waar vind je opvallende kenmerken? Onze piloten maken zich er niet druk om, iedereen heeft hetzelfde probleem.

Event directors zijn nog steeds redelijk in de stress, veel zaken zijn nog niet geregeld. Ondertussen komen er meer en meer deelnemers binnen en begint de lucht zich ook te vullen met vliegactiviteiten.
In totaal komen er 1.661 mensen naar de WAG, waarvan 854 deelnemers, ga er maar aan staan!

En last but not least: het Ballonteam is aangekomen, zij zijn nu bezig hun ballon en auto op te halen. Ze zitten in een ander hotel, met alleen ballonvaarders vanwege hun andere tijdschema. (Hun wedstrijden beginnen met half 6 briefing..) Wel een hele leuke bar, die gaan we vast nog een keer onveilig maken!
Nu even “vrij” kijken hoe het strand eruit ziet..