Van alles te beleven op Vliegveld Hoogeveen

Hebben jullie de promotievideo van Vliegveld – Luchtsportcentrum Hoogeveen al gezien? Dat er van alles te beleven is laat de video wel zien. Wie waagt de volgende sprong?

Auke Valk is de maker van de promotievideo en schrijft zelf het volgende over de video en het vliegveld: De promotiefilm voor vliegveld Hoogeveen is klaar! Hoogeveen is ontzettend leuk en laagdrempelig vliegveld. Ik ben er zelf een paar keer heen gevlogen met een vliegtuig vanaf Eelde, maar verder dan contact met de toren was er niet. Dus ik had geen idee wat er nog meer te doen was.

Een aantal maanden geleden raakte ik in gesprek met Marc van Hulzen en stelde ik voor een promotiefilm te gaan maken voor dit vliegveld. Het filmen heeft drie dagen in beslag genomen in een periode vanaf mei tot/met september 2015. Waar ik allerlei gave en bijzondere momenten heb mogen filmen. Ik heb air-to-air gefilmd vanuit een Stinson L5, een vliegtuig uit 1942. Ik heb in een dichte formatie gevlogen in een Focke Wulf Piaggio P149D, deze piloten vliegen als scheermessen zo scherp en hun communicatie onderling is subliem! En ik heb van zeer dichtbij het zweefvliegen mogen zien en filmen, alsmede het parachutespringen van erg dichtbij meegemaakt.

Kortom genoeg mooie dingen gezien en gefilmd. Maar ik heb ook het prachtige vliegveld leren kennen zoals ik het nog niet eerder had ontdekt. Het is veel meer dan een grasbaan in Hoogeveen waar je heen kunt vliegen om te tanken! Ik stel voor om daar eens echt te gaan kijken en in gesprek te gaan met de hele verzameling luchtvaart enthousiastelingen aldaar!
Zeker de moeite waard!