Vliegen in de lucht en vliegen op tafel

Goede morgen luitjes

Na eerst diverse vliegen om zeep geholpen te hebben, kan ik eindelijk aan het verslag beginnen.

Het was gisteren een zeer innoverende dag en dat is ook te merken aan jullie reacties. Het was dan ook zeer druk op het Facebook en de Live Tracking die verre van perfect is. Het is hart verwarmend hoe er door jullie wordt mee geleefd met Ferdy en zijn prestaties, alvast bedankt hiervoor.

Allereerst al de zeer vroege vlucht die Ferdy en Tom de Belg al maakte toen ze eenmaal uit het dalletje kwamen bij Malta, ze waren dan ook de eerste die van Kiet gingen en ondanks de nog ijle lucht toch hoogte wisten op te bouwen.

Na heel veel keren rondjes te hebben gemaakt en een aardig bolletje wol hadden omwikkeld, namen ze van 2200 mtr de oversteek naar een topje dat op 1700 mtr aan de andere kant van het dal lag en daarvandaan hun vluchtplan verder konden gaan uit breiden. Ze haalde dat door die ijle lucht maar net, het was spannend maar het begin van een mooie dag.

Op een gegeven moment gingen uiteraard de andere deelnemers ook van start en werden er mooie prestaties geleverd. Uiteraard heeft Maurer (Zw1) zijn voorsprong verdedigd en hij heeft deze dag 43,9 km gelopen en 252 km gevlogen wat zijn totaal op 296 km bracht. Maar ook de nummer 2 Caspar Pitiot (Fr2) liep 35.7 en vloog 276km maar Nelson Freyman (Fr3) spande de kroon en liep 46.4 en vloog wel 310 km.Hiermee maken zij het voorin lekker spannend en zullen ze ook vandaag elkaar wel weer gaan beconcurreren.

Ferdy is een diesel die nu langzaam op gang begint te komen, op een gegeven moment klom hij op tot de 7e plaats. Hij heeft gisteren 21.5 km gelopen en 215.9 km gevlogen, een totaal van 237 km maar hiermee blijft hij nog wel helaas  een beetje achter bij de top 3. Maar vandaag is alles weer anders zoals ook het weer.

Het wordt in het gebied waar Ferdy zich bevind best wel onstuimig met kans op onweer later op de dag. Als hij de juiste keuze maakt dan heeft hij WNW wind van 16 tot 19 km per uur en dat is niet ongunstig, maar dan moet het wel droog blijven.

De top 3 daarentegen heeft een zeer gunstige omstandigheid met overwegend zon en een windsnelheid van 6 tot 9 km/uur vanuit WNW met later op de dag wat bewolking. Dit zijn ideale omstandigheden dus zij zullen dan ook wel een stevig robbetje gaan knokken om de eerste drie plaatsen.

Bij mij hier aan het bureau wordt er ook stevig geknokt en ben ik nog steeds in strijd met die zeer irritante vliegen die er alles aan doen om mij uit mijn concentratie te halen. Ik hoop dan ook dat de mannen daar geen last van zullen hebben en ons dan ook een mooie vliegdag zullen voor schotelen.

Heel veel succes dan ook  voor hen allen en in het bijzonder aan Ferdy uiteraard, die we op de voet zullen volgen.

Nu dat was die dan weer en tot de volgende nieuws berichtjes,

Toontje De razende reporter

—————————————————————

Update van Toontje 14.30 uur

—————————————————————

Hallo luitjes,

Ferdy is goed bezig, ga ik even 1 1/2 uurtje weg is die zomaar een dikke 50 km verder en nog maar 47 km verwijderd van zijn voorgenomen doel voor vandaag en dat is Turn point 3 halen. Als dit zo doorgaat gaat die dit minimaal bereiken vandaag en misschien nog wel meer.

Het ziet er in ieder geval veel belovend uit.

Tot later,
Toontje De razende reporter