OnderwegRegenDonderstormRegenboog

Van Potch naar Welkom

Vandaag de overtocht naar Welkom gemaakt. Welkom klinkt niet als een plaats, maar dat is het wel… Het is een mijnstad die tot bloei is gekomen door de goudindustrie. Maar de mijnen zijn vrijwel uitgeput en al wat nog te zien is zijn grote zandbulten. Er groeit hier niets op want de chemicaliën die gebruikt zijn voor het verwijderen van het goud zijn niet echt milieuvriendelijk.

Onderweg door het Afrikaanse landschap is veel te zien. Onder andere een meer met allemaal flamingo’s er in. Net de dierentuin, maar dan echt. Wel jammer dat ze hier zoveel troep laten slingeren.

De laatste paar dagen is de Rand flink in waarde gedaald. Kennelijk is de minister van financiën naar huis gestuurd en de nieuwe is weinig vertrouwen in. Dus alles wat we kopen is voor ons behoorlijk goedkoop. Maar m’n koffer mag maximaal 23 kilo zijn….

Ze zeggen hier dat het verschrikkelijk droog is. Er is al drie maanden geen druppel gevallen. Nou, toen we aankwamen op donderdag regende het. En gisteren konden we niet overvliegen door de regen. En vandaag was er … regen. Maar het is dus waar. Als je regen wilt dan moet je een wedstrijd organiseren 🙂

Voor de komende dagen ziet het er echter heel goed uit en het meeste werkt nu (waarschijnlijk) dus op tijd naar bed en morgen de laatste zaken afmaken voordat het vliegtuig naar de grid moet. We gaan het zien!