Uitslapen

Uitslapen

Hallo luitjes

Zo, doordat Ferdy had besloten gisteren avond te stoppen boven op een berg ruim 2000 hoogte en daar dan te overnachten in een refuge, kon ik ook even langer blijven liggen deze morgen. De andere dagen zat ik al om drie uur aan de computer om mijn verslag te maken maar deze morgen was dat lekker om 7 uur, heerlijk.

Goed, het was gisteren weer een totaal andere dag dan dag 5. Ondanks dat de vooruitzichten gunstig waren viel het resultaat dus ook anders uit dan was ingeschat. In begin was het een lange periode van wachten op de top die volledig was ondergedompeld in een optrekkende mist. Precies boven de berg waar Ferdy zat te wachten bleef de mist het langst bleef hangen.

Maar eenmaal gestart, in de groep waren ze al bezig belletjes te zoeken om hogerop te komen, ging hij snel op zoek naar de hoge toppen waar hij naar hoogtes klom van boven de 3000 meter. Al snel hadden de andere dat in de gaten en als vliegen op stront gingen zij Ferdy achterna.

Aan de ene kant was het een prachtig en kleurrijk schouwspel, maar Ferdy kennende hij is daar niet zo op gesteld. Ongemerkt word je daar toch door beïnvloed en daar schuilt nu zijn valkuil. Ferdy moet van zijn eigen kracht en inzichten uitgaan dus, moet bij zichzelf blijven en zijn eigen weg volgen, dan is hij op zijn sterkst. Als hij zich laat meeslepen, dan kan de kans bestaan dat de keuzes die hij maakt uiteindelijk niet de juiste keuze en zeker niet de zijne is. Dit was gisteren het geval en goed te merken aan het resultaat, maar een 115 vlieg kilometers en volgens mij zat daar veel meer in.

Ik heb daar gisteren avond met hem over gesproken en hij herkende deze inzichten. Ik heb hem een paar voorbeelden gegeven van uit het verleden o.a. op het moment dat hij voor het eerst aan een competitie meedeed in Nieuw Zeeland, het open NZ Kampioenschap, en daar kampioen werd.

Er waren 200 deelnemers die op een gegeven moment van start gingen en met ze allen naar thermiek aan het zoeken waren boven de start plek en dit niet vonden. 199 bleven daar zoeken en hij ging in zijn eentje een paar honderd meter verder op zoek  naar een belletje en vond deze dan ook.

In mum van tijd steeg hij naar ruim naar 3000 meter hoogte en maakte daarmee de oversteek van een vallei op ruim 30 km breed naar de andere kant en stond daar op de top van een berg waar ze moesten landen, dat was de opdracht die dag. Hij stond daar aan de grond aan de andere kant terwijl de andere nog steeds aan het zoeken waren.

Ik wil hier maar mee aangeven hij is een einzelgänger die zijn eigen gevoel en inzichten moet volgen, wat vaak dan ook het beste voor hem uitpakt. Gisteren hebben ze allemaal minder gepresteerd en minder vlieg km af gelegd dan de dagen ervoor.

Maar gauw vergeten en vandaag weer aan een nieuwe dag beginnen die voor hem en dan ook voor ons weer mooie resultaten en een prachtig schouwspel kunnen gaan opleveren. Aan het weer zal het zeker niet liggen want die zijn gunstig, 20 tot 32 graden Z.3. is de wind met een cijfer 8. hoe mooi wil je het hebben.

Dus laten we dan ook maar gauw gaan kijken hoe het er uitziet.

Ik wens jullie en Ferdy in het bijzonder een succes volle dag toe.

Groeten van Toontje De razende reporter.