Terugblik Dag van de Luchtsport

Terugblik Dag van de Luchtsport

Het is weinig mensen ontgaan dat afgelopen zaterdag 15 september de Dag van de Luchtsport plaatsvond. Veel clubs hielden open huis en op meerdere locaties was er een speciaal programma voor de bezoekers.

Geslaagde eerste editie
We mogen zeggen dat de dag een groot succes was; we hebben veel enthousiaste berichten en mooie beelden gezien op social media. Bij de Nijmeegse Aeroclub zijn er zelfs circa 800 bezoekers geteld!

Door het hele land vonden veel vliegdemonstraties plaats en op meerdere locaties kon je de luchtsport ook zelf ervaren. Zo kon men voelen hoe het is om onder een Deltavleugel te vliegen, kon men meevliegen in een zweefvliegtuig en er  kon live worden meegekeken door de ogen van een droneracer.

KNVvL-directeur Ronald Termaat: “de eerste editie van de Dag van de Luchtsport was een succes. Vele clubs hebben laten zien wat de sport te bieden heeft. Niet alleen goed voor potentieel nieuwe leden, maar ook om de omwonenden en de gemeenteraadsleden te tonen wat de sport is. Normaal houden we dat te goed verborgen. We kijken ernaar uit om samen met al onze luchtsportonderdelen deze dag nóg groter te maken in de toekomst. In 2018 is deze dag in ieder geval stevig op de kaart gezet.”

Bekijk hieronder de beelden voor een sfeerimpressie!