Slotdag Red Bull X-Alps 2017!

Slotdag Red Bull X-Alps 2017!

Dag 13 tevens de slotdag van de Red Bull Xalps 2017, Wat gaat deze dag ons brengen!

Dat weten we pas om als het goed is rond 10.23u dat was de tijd die Maurer klokte gisteren op dag 12 op het Turn Point 7 en schreef daarmee deze editie 2017 op zijn naam en wel voor de 5e keer! Dit is een unieke prestatie, dan ben je van uitzonderlijke klasse, de felicitaties gaan dan ook naar hem.

Maar ook de FRA 4 Outers heeft de finish bereikt en sluit deze race dus af met een welverdiende 2e plaats af. Maar nu naar plaats 3, 4, en 5 zij hebben nog een paar uur de tijd om het classement naar een absolute climax te brengen en dan gaat onze aandacht uiteraard uit naar Ferdy en de AUT 4 Simon Ouberrauner, die met een onderling verschil van 6 km,  op dit moment in het voordeel van Ferdy vandaag gaan uit maken wie er op de 4e plaats gaat eindigen.

Wat zal hun strategie zijn, wordt het alleen maar lopen of gaat één van beide of allebei in een ultieme poging wagen om met een vlucht proberen zo ver mogelijk te komen. Ik weet het echt niet, misschien kan ik hem nog even spreken alvorens hij van start gaat het is nu nog 9 min te gaan dus ga ik hem even bellen.

Ik heb hem zojuist nog even gesproken maar het wordt lopen, lopen, lopen, en hij volgt de route van de AUT 1 die 31 km voor hen ligt.

We gaan het zien vanaf NU 5 uur is het,

Toontje de razende reporter