SirCrashaLot eerste Nederlands kampioen Drone Race

SirCrashaLot eerste Nederlands kampioen Drone Race

Op zondag 10 september stond bij Modelvliegclub Delta Zeeland de finale van het NK Drone Race 2017 op het programma. Na de vele oefenwedstrijden en rankingtoernooien waren de verwachtingen hoog gespannen. De beste 16 piloten van Nederland namen het tegen elkaar op in een zinderende finale.

Na de lange strijd trok Andrzej Krasny aan het langste eind en wist hij in de finale zijn tegenstanders voor te blijven. Daarmee sleept hij als allereerste de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Drone Race in de wacht. De 38-jarige Krasny, in het racen bekend als SirCrashaLot, is vereerd met de titel en kijkt er naar uit om deze volgend jaar te verdedigen. De tweede plek werd behaald door Ralph Hoogenbirk (ShaggyFPV) en het brons ging naar Wim Reinders (ControllFPV).

Het eerste seizoen van het NK Drone Race 2017 was een daverend succes. Er werden oefenwedstrijden en kwalificatietoernooien georganiseerd bij verschillende vliegverenigingen in Nederland. Op de vliegvelden van deze clubs werd keer op keer een gaaf parcours opgezet waarvan de piloten en toeschouwers konden smullen.

Sport van de toekomst

De organisatie van het NK Drone Race heeft grootse plannen voor het Nederlandse Kampioenschap en wil zich daarom volledig inzetten de sport in de toekomst steeds weer naar een hoger niveau te tillen. In het eerste seizoen is veel geïnvesteerd en heeft de organisatie een goede kijk op het organiseren van een grootschalig drone race evenement ontwikkeld. Mede hierom is te hopen dat een verandering in de regelgeving geen roet in het eten gooit. Het seizoen is zonder incidenten verlopen, waarmee de organisatie heeft aangetoond dat FPV-vliegen bij een vliegvereniging op een veilige en verantwoordelijke manier uitgeoefend kan worden.