Schitterende deltavluchten boven het meer van Annecy!

Schitterende deltavluchten boven het meer van Annecy!

Een verhaal van Wim de Gier

Al jaren ga ik, samen met Bob mijn vliegmaatje, graag deltavliegen rond en boven het meer van Annecy. Vaak voor een week en zo nu en dan ook voor een (lang) weekend om mooie vluchten te maken.

Afgelopen week (14 – 20 juli) ben ik voor het eerst met 6 andere Nederlandse deltapiloten en een retriever (om ons bij een buitenlanding op te halen) richting Annecy gegaan. Een leuke groep enthousiaste deltisten die graag een uitdagende afstand willen vliegen. Naast het maken van bijzondere vluchten is deze groep ook bezig met nieuwe technische snufjes, data en apps om meer inzicht tijdens en na het vliegen te hebben. Op aanraden heb ik nu voor het eerst met de Flyskyhy app op mijn telefoon gevlogen. Even de app downloaden en stukje klittenband achter op mijn telefoon en “klaar was Kees”. Hoe simpel kan het zijn om zoveel meer inzicht tijdens het vliegen te hebben. Ook na de vlucht geeft het enorm veel nieuwe data.

Foto uit een Inst360 ONE X film

Mijn eerste twee vluchten van een uurtje waren zeker nog niet waar ik wilde zijn. Ik was erg moe, misselijk en niet hoog genoeg om weg te kunnen vliegen. De meeste andere wel en vlogen driehoeken van 40 a 60 km. Ook bleven ze tot 3 uur in de lucht. Nu ik nog…..

Op advies van Carlos ben ik wat minder vlak gaan liggen en van de zeer sportieve Thijmen het advies om te stoppen met snelle suikers (AA drank en chocolade repen) voor het vliegen.

Wat een verschil! Tijdens mijn 3e en 4e vlucht was mijn energielevel helemaal prima, met zeer mooie vluchten als resultaat. Over o.a. de La Tournette, Dents de Lanfon, meer oversteken, aan de andere kant van het meer over de Roc de Boeufs en weer helemaal terug. Ook ben ik op ruim 2600 meter geweest en goed kunnen centreren in mooie bellen thermiek.
Tijdens mijn laatste vlucht heb ik een nieuwe 360 camera gemonteerd, wat unieke beelden heeft opgeleverd.

Al met al een TOP week waarin ik naast deze super mooie vluchten en het ontmoeten van nieuwe leuk deltapiloten heel veel heb geleerd.

Wat is het toch bijzonder om dit mee te mogen maken!