Parachutespringers vestigen nieuw Europees record!

Parachutespringers vestigen nieuw Europees record!

Parachutespringers van de European Canopy Formation (ECF) groep hebben op paracentrum Teuge een nieuw Europees record gevestigd. Ze braken het bestaande record met een groep van dertig parachutespringers. Daarmee werd het oude record met twee parachutisten verbroken.

Unieke prestatie

Het ziet er spectaculair uit; dertig waaghalzen die achter elkaar uit een vliegtuig springen om vervolgens in de lucht bij elkaar te komen en een formatie te vormen. Door het gemak waarmee deze unieke sprong werd uitgevoerd, leek het haast eenvoudig.

Voordat de recordpoging wordt opgenomen als nieuw record moet de sprong nog worden beoordeeld door de Fédération Aéronautique Internationale (FAI). Volgens kenners zal dit geen probleem vormen, er is namelijk aan alle regels voldaan.

Of het record lang zal blijven staan is nog maar de vraag. Als onderdeel van het 50-jarig bestaan van het Parachutisten Centrum op Teuge probeert de ECF in juni 2019 de grootste formatie ooit boven Europa te verbreken door een 64-mens-formatie te vormen.

Bekijk hier unieke beelden van de recordpoging: www.youtube.com

Foto: Laurent Dreyfus