Op 9-jarige leeftijd een parachutesprong? Jan-Boyen deed het!

Op 9-jarige leeftijd een parachutesprong? Jan-Boyen deed het!

Jan-Boyen Rienks maakte om negenjarige leeftijd zijn eerste parachutesprong. Het Jeugdjournaal deed destijds verslag van de sprong en zij wisten te melden dat hij de jongste persoon ooit was. “Dat was fenomenaal. Het was mijn allereerste sprong.”

Hij maakte de sprong destijds ter gelegenheid van de opening van het Paracentrum van de Familie Rieks, één van de drie families die vanmiddag centraal staat in de WNL-serie Allemaal Familie. Inmiddels runt Jan-Boyen samen met zijn broertje Jasper een paracentrum en vliegschool op Texel, maar de familie heeft ook bedrijven op Ameland en in Zeeland.

Vader haalde kinderen elk weekend op met vliegtuig

Bob Rienks is de vader van de jongens en oprichter van het paracentrum. Dat zorgde vroeger voor bijzondere situaties. “Destijds waren onze ouders gescheiden en woonde wij vlakbij Hilversum. Onze vader kwam ons dan ophalen met een vliegtuig om het weekend op Texel door te brengen”, vertelt Jasper.

“Soms kwam hij ook heel laag over de school aanvliegen”, vervolgt Jan-Boyen het verhaal van zijn broer. “Dat deed hij dan om ons te laten weten dat hij in de buurt was.” De leraar vroeg zich dan af ‘welke idioot’ dat deed. “Dan dacht ik altijd: shit, dat is mijn vader.”

Bekijk de WNL-aflevering van Allemaal Familie.

 

Bron: WNL