Nu in de webshop: de KNVvL-Rookie

Wereldkampioen modelzweefvliegen Vincent Merlijn wil kinderen op jonge leeftijd kennis laten maken met luchtvaart. Om dit te doen heeft hij de Rookie ontworpen, een modelvliegtuig met condensatormotor in een bouwpakket. Met de Rookie geeft hij ook workshops, maakt lespakketten en gaat hij langs op scholen. Vincent heeft voor ons een ontwerp gemaakt en nu hebben wij de enige echte KNVvL-Rookie in de webshop liggen!

Vliegvreugde voor iedereen

Modelvliegen heeft Vincent als kind altijd veel vreugde gebracht en hij wenst dat alle kinderen toe. Om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de wereld van wetenschap en techniek heeft hij in samenwerking met de KNVvL-afdeling Modelvliegsport een workshop ontwikkeld waarin de leerlingen gemotiveerd, uitgedaagd en verbaasd worden. Het samenstellen en vliegen van een speciaal voor dit doel ontworpen modelvliegtuig zorgt voor een onvergetelijke kennismaking met wetenschap, techniek en de modelvliegsport.

Het Rookie-project op scholen en clubs of op je kinderfeestje

De Rookie is los te koop, maar Vincent biedt ook een compleet workshoppakket aan, voor bijvoorbeeld scholen of modelvliegclubs. De workshop en de Rookie zijn speciaal ontworpen voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het duurt een halve of een hele dag. De Rookies worden in elkaar gezet en Vincent geeft uitleg over de beginselen van het vliegen. Hoe zorg je ervoor dat je Rookie niet tegen de muur vliegt? Hoe hou je hem zo lang mogelijk in de lucht? Je kan er buiten mee vliegen, maar ook in een grotere binnenruimte. Waar moet je op letten tijdens deze verschillende omstandigheden?

Rookie Postal: breek jij het record?

Er is een internationale ranglijst voor Rookie-vliegers: de Rookie Postal. De top 10 van de langste vluchten staat online en de top 3 van een jaar krijgt een Rookie-certificaat, een presentje en natuurlijk eeuwige roem. De nummer 1 krijgt een plekje in de Rookie Hall of Fame. Het record staat op 2 minuten vliegen, verbeter jij het?

Rookie gaat over de grens

De Rookie is een, voor Vincent, onverwacht succes geworden. Hij kan inmiddels wel zeggen dat hij modelvliegtuigproducent is geworden. Niet alleen in Nederland zijn we enthousiast, ook in het buitenland slaat het aan. Dat kun je ook wel zien aan de Rookie Postal, daar staan veel internationale piloten in. Vanwege dit succes en de educatieve waarde steunt de FAI het Rookie-project om het internationaal te verspreiden, een prachtige vervolgstap.

De Rookie-workshop bij jou op school of op de club?

Ben jij ook enthousiast geworden? Kijk voor meer informatie over de workshop op aviationtoys.nl. Nieuwsgierig naar de Rookie? Op de Facebookgroep Wooden Shoe Aviation Toys staan foto’s en video’s die laten zien wat je er allemaal mee kunt.

De KNVvL-Rookie bestel je voor maar €13,95 bij ons in de webshop.