Nederlandse lekkernijen

Nederlandse lekkernijen

Hallo Luitjes

Goede morgen deze morgen, maar…. wordt deze dag wel zo goed, want de voorspellingen wat het weer betreft zijn minder gunstig. Overwegend bewolkt met kans op neerslag.

Richting de Matterhorn zijn de kansen op beter weer groter, waar Maurer vandaag keerpunt 6 zal bereiken. Als hij daar aan vliegen naar toe kan komen, dan hoef hij niet te landen. Dit Turn Point 6 mag vliegend gepasseerd worden.

Maar eerst even wat Breaking News, de Fransman Petiot heeft moeten opgeven met een blessure aan de knie. Dit is jammer voor de competitie want hij was in een mooie strijd gewikkeld met Maurer en was hem op een gegeven moment tot op 8 km genaderd, nu staat de Zwitser weer ruim aan de leiding.

Met nog 284 km tot aan Monaco staat hij nu 101 km voor op de nieuwe nummer 2, Outers. Outers staat echter dichter in de beurt bij Ferdy met maar een verschil van 66 km, dan bij Maurer.

De 3e plaats van Paul Takats is vacant daar hij een straf van 48 u opgelegd gekregen heeft van de jury. Hij heeft namelijk in een verboden zone gevlogen.

Of Ferdy de voor hem minimaal vooraf beoogde doel stelling, een plaats in de top 3 zal gaan bereiken gaan we zien. Maar alles zal afhangen van het weer vandaag. In ieder geval zijn de kansen voor maandag wel goed en zal de strijd vandaag waarschijnlijk op het lopen aan komen. De onderliggende verschillen in de top 10 zijn klein, tussen 1 en de 40 km. Dus daar binnen is nog van alles mogelijk.

Ferdy had gisteren wel een zware dag, maar wel een mooie dag. Allereerst moest hij een mooie glijvlucht maken van 32 km om daarna wel weer zo’n 25 km te lopen naar de top van Monte Altisino, op 2000 mtr hoogte.

Daar vandaan kon hij een vlucht gaan maken naar Turn Point 5. waar hem een verrassing wachtte. Zijn broer Jeroen met zijn vrouw Rachel wachten hem op de top op om hem een morele ondersteuning te geven en te supporten.

Jeroen heeft op verzoek van Nicole, de vriendin van Ferdy, diverse drop en pindakaas mee genomen (zie foto). Er werd door verschillende mensen opgemerkt dat hij zich snel uit te voeten moest maken, wat hij ook deed, anders zou hij dit moeten delen, maar dit is niet nodig. De enige Nederlander is zijn broer en die heeft dit speciaal voor hem mee genomen en de anderen lusten deze typische Hollandse producten niet.

Na even de innerlijke maag te hebben versterk, vertrok Ferdy weer richting Turn Pont 6 de anderen achterna. Hij heeft toch weer totaal 33.6 km gelopen en 242.5 km gevlogen, wat wel een mooie prestatie was deze dag.

‘s  avonds heeft Jeroen op speciaal verzoek van Ferdy een heerlijke spaghetti met boursin, spekjes en spinazie gegeten, een Poppy maaltijdje. Daarna zal hij wel zijn gaan slapen, om al weer om 5 uur ‘s morgens op weg te zijn om minimaal plaats 3 te halen of misschien wel meer, want alles is nog mogelijk.

We gaan dan ook weer zien wat deze dag ons zal brengen, in ieder geval kijk ik er reikhalzend naar uit…. jullie ook?

 

Groet van Toontje De razende reporter