Nanda Walliser wint Pre World Cup dames in Zuid-Afrika

Nanda Walliser wint Pre World Cup dames in Zuid-Afrika

Onlangs berichtte de KNVvL in de nieuwsbrief over de Pre World Cup Schermvliegen in Zuid Afrika waar drie Nederlandse heren (Remko Bolt, Frank van Renesse en Dolf der Kinderen) aan meededen. Wat er is gemist, is dat er ook een Nederlandse dame mee vloog en niet onverdienstelijk ook! Nanda Walliser, geboren Hollandse, eindigde overall op de 13e plaats en bij de dames op de 1e plaats! 

Dat zij niet in het vizier was, komt omdat Nanda onder de Zwitserse vlag haar wedstrijden vliegt. De 40-jarige Nanda woont daar al jaren permanent, maar heeft wel de Nederlandse nationaliteit.

Nanda vliegt sinds 2006 in Zwitserland en waar zij in Nederland niet hoger steeg dan 500 meter, werd dat 3000 meter boven zeeniveau tijdens haar eerste vlucht in Zwitserland. Ze vroeg zich destijds af waarom andere piloten niet mee omhoog kwamen. Wij noemen zoiets talent. 

De liefde gevonden bij een Zwitser (tevens Delta- en schermvlieger), vestigde Nanda zich permanent in het mooie Alpenland. Haar talent heeft Nanda diverse goede resultaten opgeleverd waardoor ze in mei 2018 op nummer 1 stond op de wereldranglijst voor vrouwen. Op dit moment bezet ze de 11e plaats.

In 2016 en 2017 is Nanda gekroond tot Zwitsers kampioen Schermvliegen. Dat leverde haar in de media de naam ‘die fliegende Holländerin’ op. In 2018 eindigde Nanda op de zeker niet onverdienstelijke tweede plaats.

Op de foto hieronder ontvangt Nanda de eerste prijs voor de Pre World Cup wedstrijd in Zuid Afrika: