“Na aankomst van de eerste deelnemers, heb je nog 24 uur om binnen te komen!”

“Na aankomst van de eerste deelnemers, heb je nog 24 uur om binnen te komen!”

Zo hierbij de prestatie op een rijtje gezet van dag 10. Om jullie een indruk te geven wat zij gemiddeld op een dag presteren van de top 10 en met de vraag, wie gaat Monaco nog bereiken. Even vooropgesteld dat ook de anderen een enorme prestatie geleverd hebben, maar het is bijna wel zeker dat mensen buiten de top 10 de eindstreep niet gaan halen.

Wie dit wel zullen halen ligt volledig in handen van Maurer, als hij vandaag kan vliegen dan gaat hij het zeker halen maar, als hij moet lopen dan kan het ook wel morgen worden, hij heeft namelijk last van zijn knie. De reglementen zijn zo, dat na dag 10 na aankomst van de eerste deelnemer  de andere nog 24 uur de tijd hebben om binnen komen.

Naam                                 lopen        vliegen     Monaco

1-   ZWI-1  Maurer               68    km –   36 km –   88 km

2-   FRA-4  Outers                 80    km –   24 km – 105 km

3-   AUT-1  Guschlbauwer   42    km – 122 km – 164 km

4-   CZE      Mayer                  62    km – 109 km – 171 km

5-   AUT-4 Oberrauner         43    km –   97 km – 217 km

6-   AUT 3 Purin                     53    km –   33 km – 229 km

7-   NED    Ferdy                     49    km –   31 km – 231 km

8-   GER 2 Nudel                      9     km –   19 km – 267 km

9-   GER 1Hubert                    43    km –   79 km – 285 km

10- FRA 3 Freman                  99    km –   41 km – 287 km

Kijkend  naar de nog af te leggen kilometers voor de eerste 10 en wetende wat men gemiddeld aflegt dan kan dit nog een zware dobber worden voor velen van hen. Maar gelukkig zijn de weergoden de deelnemers gunstig gezind, overwegend zonnig met temperaturen van 18 t/m 31 gr en een wind vanuit oost 2. Dat is niet ongunstig met een vliegrichting naar het zuiden, maar ze moeten dan wel kunnen vliegen.

Wat Ferdy betreft, die heeft gisteren samen met de AUT 3 Purin een fysieke en morele strijd moeten leveren vooral met zichzelf om over het dode punt heen te komen. Ik heb Jeroen, de broer van Ferdy gesproken en vertelde mij dat hij er uiteindelijk een goed gevoel aan over gehouden heeft, vooral omdat hij aan het einde van deze dag de achterstand, die op een gegeven moment rond de 50 km was opgelopen, op zijn voorgangers heeft kunnen beperken.

Zij hebben wel naar het keerpunt van de Matter Horn al vliegend kunnen afleggen, terwijl Ferdy en Purin drie keer  3000 des hebben moeten slechten om soms vanaf 600 of 1200 mtr uit het dal deze reuzen te passeren en dat ga je niet in de koude kleren zitten. Ze waren dan ook kapot, maar na een goede maaltijd en een massage van Jeroen heeft het team van Ferdy een plan uit gebroed voor morgen (vandaag dus) om te gaan proberen de voorgenomen doelstelling, een plaats bij de eerste 3 als nog te gaan bewerkstelligen.

Hij is vroeg gaan slapen om vandaag zijn slag proberen te slaan om toch nog binnen de tijd Monaco te bereiken en dat is zeker nog goed mogelijk. Dus dit kan wel eens een cruciale dag voor hem worden, zijn team en zijn aanwezige fans en bovenal zijn moeder die dit nu van zeer nabij meemaakt en dit allemaal met veel spanning en zweet handen aan het volgen is.

Ook de vele van jullie die net zo als ik via de live tracking dit volgen zullen er voor gaan zitten en met spanning toe kijken hoe dit gaat aflopen. Ik wens de atleten en alle fans dan ook een mooie en enerverende maar vooral een spannende dag toe.

Mvg Toontje de razende reporter