Luchtsportheld Roy in voorbereiding op WK

Luchtsportheld Roy in voorbereiding op WK

Afgelopen week was Roy aanwezig bij de Luxembourg Balloon Trophy te Mersch (Luxemburg), waar hij meevoer als copiloot bij piloot Bert Stuiver. De Luxembourg Balloon Trophy is een zogenaamde FAI categorie 1 wedstrijd, wat betekende dat er een zwaar bezet deelnemersveld aanwezig was van internationaal niveau. Voor Roy was dit een uitgelezen kans om nog wat ervaring mee te pakken in voorbereiding op het aankomende WK.

Helemaal vanwege het feit dat de wedstrijdleider van dit kampioenschap ook het wereldkampioenschap zal leiden. Daarnaast was deze wedstrijd een mooie gelegenheid om de nieuwe windsondes van de Dutch Balloon Competition Club (DBCC) te testen. Deze kleine gpsjes worden opgelaten aan een helium ballon en meten heel precies de windrichtingen op verschillende hoogtes. Deze data maakt het mogelijk om vooraf nog beter de vaartstrategie te kunnen bepalen en hierdoor betere keuzes te kunnen maken.

Alle 7 geplande vaarten konden doorgaan en team Stuiver deed van begin af aan goed mee. Gedurende de week klommen ze langzaam maar zeker steeds verder in de ranking. Uiteindelijk resulteerde dat in een mooie 7e plaats (32 deelnemers), waardoor er een FAI-diploma werd gewonnen! Dit was overigens niet de eerste keer dat beide heren samen in de mand stonden. In 2016 werd namelijk ook al de Nederlandse titel behaald.

Headerfoto: Foto is gemaakt door Alain Neuens. Roy zit in de meest linker ballon (blauw).
Galerij: Foto’s zijn gemaakt door Roy zelf