Luchtsportheld Arne op het EK

Luchtsportheld Arne op het EK

De eerste dag van het EK wordt altijd gebruikt om te oefenen. Dus alles is alsof het een wedstrijd dag is alleen zonder ‘officiële’ score. Gister (9 juli) was deze practice day, waarbij we van achter de startplek de donkere wolken al aan zagen komen. Het was niet de vraag of maar wanneer het zou gaan regenen en of iedereen nog wel genoeg tijd zou hebben om (veilig) te gaan vliegen.

We werken met ordered launch, dat wil zeggen dat er een verplichte startvolgorde gehanteerd wordt. Ik sta op nr. 3 op de startrij. Vandaag was ik daardoor op tijd in de lucht waardoor ik nog een minuut of 40 heb kunnen vliegen en ingepakt was voordat de regen losbarstte. Helaas moest 80% van het veld, inclusief de rest van ons team, in de regen afbouwen.

Ik heb de lucht al even geproefd en kijk uit naar de rest van de wedstrijd. De voorspellingen zien er erg goed uit voor vandaag, maar wellicht wat optimistisch gezien de hoeveelheid regen die gister is gevallen.

Na 3 dagen vliegen staat Arne inmiddels op de 6e plaats en zijn er nog een aantal vliegdagen te gaan op het EK. Volg Arne en zijn team via dutchmenflying.com.