Kijktip: Vliegende Hollanders

Kijktip: Vliegende Hollanders

De televisieserie Vliegende Hollanders speelt zich af tijdens de begindagen van de Nederlandse commerciële luchtvaart. De serie gaat over Anthony Fokker en Albert Plesman, twee luchtvaartpioniers die aan de wieg staan van de burgerluchtvaart begin 20e eeuw. Twee mannen met dezelfde bevlogenheid en passie voor het vliegen, maar die niet méér van elkaar kunnen verschillen.

Toch kunnen ze niet om elkaar heen. Plesman heeft vliegtuigen nodig om de noodlijdende KLM te redden en Fokker heeft een grote klant nodig om zijn vliegtuigen aan te verkopen. Ondanks hun strijd, weten ze samen erin te slagen om Nederland tijdens het interbellum tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart.

Rol KNVvL

De KNVvL heeft ook een rol gespeeld bij de totstandkoming van deze serie. Voor de opnames is een mock up gebouwd van de F.7b-3m. Michaël Tefsen, voorzitter van onze afdeling Gemotoriseerd Vliegen, is actief bij de bouw van het model betrokken geweest. We hebben wat sneak peeks gekregen van de bouw en op de set.

Lees meer over de serie in dit bericht op KNVvL.nl en lees meer over Fokker en de KNVvL in dit bericht.

Vliegende Hollanders is elke zondag om 21.20 uur te zien op NPO 1. Afgelopen zondag gemist? Kijk de aflevering terug op NPOstart.nl