Johnny Walker

Johnny Walker

Hallo luitjes

Tja, wat moet ik hier nu van zeggen, alleen dat het gisteren wat het weer betreft bar en boos was en een echte spelbreker. En ook voor vandaag ziet het er niet veel beter uit, zelfs bij mij hier in La Gleize België is het hopeloos. Helaas kan ik er dan ook niet meer van maken, we zullen het er moeten doen dus ook vandaag ziet het er naar uit dat het een wisselvallige dag gaat worden.

Ik heb zojuist van Ferdy vernomen dat de kans op vliegen wel aanwezig is, hij moet alleen even voorbij een verboden vliegzone lopen en gaat daarna omhoog om te kijken of het er in zit. Hij is gisteren wel de nieuwe

(Jan de Wandelaar) van het groep geworden met een afstand van 86 km, met op de 2e plaats de Fransman Outers met 79 km.

It’s the end of a very long walking day for ferdy. He’s been walking from 5 this morning until now, 17 hours in total. He is quite lucky to have a brother who knows how to give proper massages. It’s quite important after such a long day. Team work is the key of success

Onze voormalige Johnny Walker was Conconeau, die heeft echter maar(!!!) 64 km afgelegd en raakt hiermee zijn koosnaam dan ook kwijt. Maar alle gekheid op een stokje: het was, behalve de prestatie van zeer hoog niveau, een vervelende dag voor de atleten.

Maurer heeft in ieder geval de Matterhorn al vliegend kunnen passeren en is nu onderweg naar het eindpunt Monaco. Met nog zo’n 204 km voor de boeg staat hij, met het uitvallen van de Petiot stevig op de eerste plaats.

Hij heeft er over gedacht of de Franse route van 2015 vanaf de Matterhorn te nemen, omdat de kans op beter weer groter was, maar heeft nu dan toch de Italiaanse kant aan de oostzijde van de Alpen genomen.

Op de 2e plaats ligt Outers. Ondanks dat hij gebruik maakte van zijn nachtpas ligt hij toch nog op een afstand van zo’n 70 km. Hij heeft afgelopen nacht 15 km extra kunnen maken en hoopt met een ochtendvlucht van de Col du Turlo (2738 meter) de afstand op Maurer te verkleinen en weer een beetje de spanning terug te brengen in de race.

Achter plaats 2 wordt er een mooie strijd geleverd. Vanaf de 3e t/m de 9e plaats zijn de verschillen onderling niet meer dan een kleine 60 km.

De Takats staat daar kort achter maar die moet vandaag nog toekijken omdat hij de tweede helft van zijn 48 urige penalty moet uit zitten. Ferdy maakt een goede kans zijn voorgenomen plaats in de top 3 te halen. Als hij vandaag weer hetzelfde presteert als gisteren dan bestaat er een kans dat hij zeer close gaat komen. Met ook nog eens de mogelijkheid dat er vandaag misschien gevlogen gaat worden is dus van alles mogelijk.

Alles zal afhangen van de moraal en zijn diesel vermogen die nu wel opgang begint te komen, we gaan het weer beleven.

Ik wens jullie maar in bijzonder de atleten een voorspoedige dag toe en dat we weer mogen mee genieten van deze loodzware race.

Mvg Toontje De razende reporter.