Internationale aerobatic vlieger te gast bij luchtsportheld Ringo

Internationale aerobatic vlieger te gast bij luchtsportheld Ringo

Deze dagen traint luchtsportheld Ringo met Tom Cassels uit Groot-Brittanië, om zich optimaal voor te bereiden op het NK. We stelden hem een paar vragen.

Wat houd de training in?

Wat deze training uniek maakt is dat we in Nederland niemand hebben die op dit niveau een training kan geven. Tom Cassells heeft in de UK een lange staat van dienst als aerobatic vlieger en trainer met indrukwekkende prestaties. Dit zowel op competitie als airshow gebied. De training is intensief en duurt drie volle dagen van de ochtend tot en met de avond.

Wat hoop je te verbeteren?

Mijn belangrijkste verbeteringen in de training met Tom verwacht ik in precisie. Daarnaast zal ik met Tom ook trainen in Unlimited manoeuvres, aangezien ik volgend jaar wel een uitdager in Unlimited verwacht

Wat is het plan voor het NK?

Mijn planning voor het NK is om deze te winnen en daarmee opnieuw Nederlands kampioen te worden. Vorig jaar vloog ik in de hoogste categorie (Unlimited) aerobatics maar omdat er in die categorie geen uitdagers waren kon ik per definitie geen Nederlands kampioen worden. Dit jaar is de situatie hetzelfde en zal ik in de één – na-hoogste categorie vliegen.

Waar kunnen we je volgen tijdens het NK?

Op Facebook is het kampioenschap (31-8 t/m 2-9) te volgen. Het evenement zal plaatsvinden bij Wings over Holland op Lelystad Airport.

Alvast veel succes, Ringo!

Trainingsbeelden Ringo Massa