Garantie voor mooie foto’s bij ballonfestival in Frankrijk!

Garantie voor mooie foto’s bij ballonfestival in Frankrijk!

Van 26 juli tot en met 4 augustus vindt in Frankrijk het Grand Est Mondial Air Balloons festival plaats in de prachtige Lorraine. 3.000 piloten en crew vanuit de hele wereld showen hun ballonnen aan 40.000 bezoekers. Je moet echter wel vroeg je bed uit voor het unieke uitzicht, om 4.00u stond de wekker. Startplek is de voormalig Amerikaanse vliegbasis Chambley.

Wereldrecord

Op 30 juli is er gepoogd het wereldrecord ballonvaren te verbreken. Het record uit 2017 staat op 456 ballonnen. Het exacte aantal dat 30 juli in de lucht was is nog niet bekend gemaakt, maar het is wel duidelijk dat het record deze keer niet is verbroken. 

Foto’s Gertjan Veldman

Een van de Nederlandse aanwezigen is Gertjan Veldman, bekend van zijn bijzondere Ballonmuseum in Borne. Gertjan maakt deel uit van de crew van Appel & Peer en heeft vele mooie foto’s naar ons gestuurd die we hier graag delen.   

Nederlandse inbreng

Ook vanuit Nederland zijn er diverse ballonnen bij: Appel & Peer, Bierling, Wilco Air, Wessels, Balloon Airpoort, Hot-R, ballonvaartmaken.com, Aerostat, Peter van Harten, Japhi, Erik Jan Stoffel, Wiegers – Mee Omhoog, Betuwse Ballooning en Pascal Noor van ballonfestival Grave. Excuses aan degenen die we in deze opsomming nog vergeten…