Fons van den Boom Nederlands Kampioen wingsuit

Fons van den Boom Nederlands Kampioen wingsuit

Twee weken geleden wist Fons van den Boom de Nederlandse titel te behalen in zijn wingsuit. Na zijn 9e plaats op het Wereldkampioenschap (in Tsjechië), startte hij als favoriet voor de nummer 1 positie.

NK wingsuit

Tijdens het NK worden de springers beoordeeld op drie onderdelen. De deelnemers moeten niet alleen ‘zover mogelijk gliden’, maar ook zoveel mogelijk lift creëren en een zo hoog mogelijk voorwaartse snelheid behalen. Fons van de Boom wist dit tijdens het afgelopen NK in Teuge het beste te doen, waardoor hij zich een jaar de beste van Nederland mag noemen.  Het volgende doel van Fons is het WK Wingsuit in Rusland, dat in 2020 plaatsvindt.

Nieuw Nederlands record

Dat Fons hier zou winnen, was voor velen geen verrassing. Twee weken eerder verbrak hij op de WK Wingsuit Performance 2018 te Tsjechië het Nederlandse record in het onderdeel ‘langste tijd’. Het record is aangescherpt van 90,3 seconden naar 94.0 seconden. De tijd wordt gemeten over een verticaal hoogteverschil van 1000 meter.  Het doel is dus om zo langzaam mogelijk deze 1000 meter af te leggen.

Fons was vorige week te gast bij RTL Late Night. Bekijk hier de beelden terug: rtllatenight.nl