Elsinore Dag 12

Elsinore Dag 12

07:00 uur: geweldig weer en windstil. Je kon je afvragen waarom de ballon gecanceld was. Ontbijtje, Vons, Starbucks en dropzone alwaar besloten werd om iets met een 8 man te proberen. Nadat alles een paar keer was uitgelopen lag de achtman, al was het in de eerste instantie alleen op de creepers….

De Engelsen waren intussen weer vol op reserves aan het testen waarna de eerste echte poging gewaagd werd. Om de een of andere reden was er een conflict met de relatieve wind, de onderlinge luchtweerstand, de aantrekkingskracht van de aarde en de zwaartekracht in het algemeen: de basis (Jan K. en Eric S.) werd onstabiel geschopt tijdens de exit en Jan K. ging er in zijn eentje vandoor. 8 man inclusief cameraman in de achtervolging maar zelfs de duikende kist kon hem niet bijhouden. Uiteindelijk wist Bas C. in de buurt te komen maar die kreeg het pieper-seintje “wegwezen”. In elk geval was er voldoende separatie tijdens de openingen…..

Nadat e.e.a. geëvalueerd was, werden er wat aanpassingen in de volgorde gedaan.

De volgende poging leverde een drie-man op, bij de daarop volgende poging lag er een seconde lang een achtman. Daarna ging het stukken beter al lag Leo H. er regelmatig onder…

Het was een “springrijk” dagje. Er werd nog even nagepraat en opnieuw werd alles ingepakt voor de ballonsprong morgen, die nu dus echt doorgaat.

Terug in het hotel werd het bubbelbad nog even getest, er werd wat gegeten en gedronken en iedereen lag op tijd in bed.