Elsinore 2016: Roadtrip Marc

Elsinore 2016: Roadtrip Marc

Op 24 feb, bracht Jelke me naar LA. Was een gezellige trip. Lol gehad over het springen en het vallen ;-). De tocht was sneller over dan verwacht. In het hostel aangekomen moest ik naar een locatie iets verder op. Het was prima te doen, het was maar voor 1 nacht.

De volgende ochtend vroeg op ik wou rond 10 am op de locatie zijn waar ik de motor zou ophalen. Het liep echter iets anders, kreeg onderweg hulp van een dame die vertelde dat ze ook naar Long Beach ging en dat ik gewoon kon blijven zitten, achteraf had ik beter met de tram kunnen gaan, het zou wel 1 keer overstappen zijn maar zou wel ongeveer een half uur reistijd hebben gescheeld. Ik kwam dus aan om 11:00.

Na de gebruikelijke papieren om 12:00 onderweg. Ik was erg blij met me satnav want zond dit was ik waarschijnlijk fout gereden om alleen al uit LA te komen. Eenmaal uit LA me satnav uitgezet ik had al het vermoeden dat ik het later nodig zou hebben.

Mijn doen was Olancha, maar omdat ik al laat vertrokken was had ik besloten om te rijden tot de zon bijna onder zou gaan en dan een motel te zoeken. Uiteindelijk eindigde ik in Rosamond, vlak bij Edwards AFB (airforce base). Het heb toen geslapen in het motel Joshua, maar wat een foute omgeving, veel prostitutie, dikke tralies voor de winkel ramen en alleen maar bars met extra’s wat VEEL geld kost ;-).

Me kamer was een scene uit NICS, ja er zou zo een moord gepleegd kunnen worden, of de verwarming zou spontaan kunnen ontbranden door ophoping van gas. De douche lekte, ja met goede belichting had ik er zo een horror scene van kunnen maken 😉

De volgende ochtend ontbeten met wat ik de avond daarvoor had gekocht en onderweg naar death valley. Het zou een monstertocht worden maar wat een mooie monstertocht.

In Olancha aangekomen weer getankt  voor de oversteek, de waar-schuwing was steeds, ¼ tank vol= tanken, de 190 opgedraaid en toen begon het avontuur echt, bij me eerste stop heb ik deze foto gemaakt, wanneer je weg loopt van de motor hoor je niets alleen het ruizen van je bloed in je oren, zo stil, zo vredig, zo zen. Doorgereden tot een uitkijk punt. En verder bij de Mesquite flat sand dunes gestopt. Wat een omgeving wat mooi. Ik was erg blij dat ik deze tocht was gaan maken.

Als verrassing kreeg ik iets wat eens in de 10 jaar gebeurd, zo veel bloemen in death valley dat je ze zelfs kon ruiken zonder boven de bloemen te staan.

In de zomer kan het meer als 40 graden worden maar nu was het te gek, rijwind was verkoelend. Ja stilstaan, geen wind, zwart pak, dat was snel zweten. Maar mensen wat een mooi rit.

Het begon al wat later te worden dus nog een keer tanken en op naar Vegas, de tocht was geweldig, je ben zo ver van de wereld, voor me geen auto achter me niet en dit voor 2 uur lang met een snelheid van 60 mph.

De bewoonde wereld weer in, draaide weg uit death valley met een smile van oor tot oor en had mijn rustmoment in Pahrump, daar weer tanken en op weg naar Vegas. Rit ging goed tot waar ze met de weg bezig waren, alleen teer op de weg dus de motor was heel onrustig, steeds zoekend naar grip,dit was een 10 minuten billen knijpen.

Aangekomen in Vegas was het hotel snel gevonden dankzij de satnav. Ingecheckt en hup het nachtleven in. Wat een rare stad, ja mooi maar ook erg nep. Natuurlijk de fonteinen by night van de bellagio hotel, het grootte reuzenrad. Wat een pracht en praal.

Gewoon dames en heren die kaartjes uitdeelde met naam en telefoonnr van dames die hun diensten aan bieden. Ja je bent in Vegas alles kan. Super rijk, normaal elegant en bijna stervend en bedelend op straat. Rare jongens die Amerikanen.

In het hotel had ik een kaart gekregen waar je verschillende korting mee kreeg waaronder ook eten in het restaurant. Jongens, ik heb mensen gezien, ik was de meest slanke man van alle mannen en vrouwen daar waren op een paar mensen na in de bediening. Het zorgde er voor at ik die avond snel me eetlust kwijt wat, het was Gross. Voor de monty phyton fans onder ons, Mr. Creosote en de after ate

De volgende dag een lekker ontbijt genomen en de ochtend door Vegas gelopen, Veel casino’s van de buiten kant gezien er indrukwekkend maar alles nep. Dames schaars gekleed in politie outfits voor de op de foto, dames van de nacht die al op zoek zijn. Verschillende strip en cartoon helden, tot aan halo commander en transformers.

Om 12:00 weg gereden uit Vegas, direct de Interstate 15 op. Wat een rit, 5 uur bijna nonstop 65/70 mph. Als je dit in Nederland doet zit je hoe dan ook in België of Frankrijk.

Na een lange rit weer aangekomen in Elsinore waar Leo me begroette toen ik langs reed en Bas nog even de Harley wou zien. Na een heerlijk douche goed geslapen want de volgende dag was LA Route.

S ’morgens lekker ontbeten en iedereen gedag gezegd, ik ging nog binnendoor. Het was een hele mooie rit door de bergen. Hier kom je de motorrijders tegen en omdat ik op een Harley zat veel aandacht van de ander Harley rijders die trots waren dat ik een Harley had gehuurd want het is toch de Amerikaanse motor 😉

Nog geprobeerd een stuk over sunset beach Blvd te rijden maar zaterdag, mooi weer dus heel erg druk. Toen snel besloten om maar de snelste route te nemen. Uiteindelijk aangekomen bij het verhuurbedrijf met een smile van oor tot oor.

De roadtrip was in totaal 803,8 Mile

Wat een road trip, het meest wat me altijd zal bij blijven is de geur van de bloemen in death valley en de grootsheid van het land, wat een ervaring. Ik hoop een inspiratie te zijn voor anderen en wanneer je meer wilt weten, vraag me maar.

Vriendelijke groeten

Marc