ElseFly en bijzondere sprongen uit een paramotor!

ElseFly en bijzondere sprongen uit een paramotor!

Afgelopen dagen was ElseFly; dit super goed georganiseerde en bijzondere evenement laat het publiek kennis maken met de verschillende luchtsporten. Zoals o.a. paramotor vliegen, zweefvliegen, parachutespringen, ballonvaren en deltavliegen.

 

Helaas wat het weer niet echt om over naar huis te schrijven en alleen afgelopen vrijdag was nog een redelijke dag. Dat kwam goed uit, want op die dag kwamen ruim 500 kinderen van verschillende scholen uit de buurt langs. Ze kregen, volgens een vast schema, presentaties over de verschillende luchtsporten te zien en te horen. Ikzelf vertelde (zeker 20 keer! 🙂 ) een verhaal over deltavliegen. Van onder mijn opgebouwde vleugel merkte ik dat de kids (groep 6 t/m groep 8) erg onder de indruk waren. Dit kan ook niet anders als je o.a. een luchtballon van binnen mag zien, een deltavlieger aan mag raken, een zweefvliegtuig van dicht bij kan zien.

Aan het eind van de middag heb zelf ik nog met mijn Mosquito & deltavlieger gevlogen en als klap op de vuurpijl kon ik ook nog uit een paramotor springen. Ook zaterdagmorgen vroeg, voordat het een zeer lange tijd ging regenen, heb ik nog zo’n bijzondere sprong (en vlucht) gemaakt.

Ik wil de ElseFly organisatie en de vele vrijwilligers bedanken dat ze ondanks het tegenvallende weer, er zo’n mooi evenement van hebben gemaakt. Echt grote klasse!!!

Zie hieronder een korte film van deze geweldige nieuwe ervaring!

Wim de Gier

Zie ook  www.elsefly.nl