Een staaltje thermiek vliegen

Een staaltje thermiek vliegen

Hallo luitjes

Goede morgen allemaal, het was gisteren weer een hele mooie dag die de atleten ons hebben voorgeschoteld. Na een slow start ging het uiteindelijk zeer voorspoedig. Zelfs meer dan dat, er werd onderling een hele mooie strijd geleverd.

Ferdy vocht een verbeten strijd uit met Oberrauner, Hubert, Parin, Nudel en de Neyens .

Samen waren ze bezig met een staaltje thermiek vliegen, maar gingen ook nog eens (nadat ze Turn Point 4 waren gepasseerd) in een gezamenlijk treintje de berg op. Het was een kleurrijk gezicht zo die poppetjes met hun rugzakjes zo achter elkaar naar boven te zien lopen.

De mannen vonden het overigens niet zo prettig te moeten landen om hun handtekening te zetten op 600 meter hoogte bij Turn Point 4, om daarna weer tot de ruim 1898 meter hoge top van de Rauer Kopf te starten. Gelukkig vonden zij een plek onder de top in een brandgang, maar ze moesten wel één voor één starten, meer ruimte was er niet.

Door de goede omstandigheden en gebruik makend van de aanwezige stijgwind, die tegen de helling opwaaiden, kwamen ze al snel boven de top uit en gingen ze weer verder met hun strijd wie de beste thermiek vlieger was. Met enige trots kan ik wel zeggen dat het Ferdy was die daar het beste uit de bus kwam en zich een plaats verwierf bij de top 5.

Hij eindigde deze dag met een lengte afstand van 207 km, waarvan 39,7 km lopen en nog eens ruim 305.5 km te vliegen en allerlei bolletjes wol aan sporen achter zich te laten. Hiermee staat hij met nog 604 km in lengte af te leggen naar Monaco op een 5e plek met zicht op de top 3 met maar een verschil 10 km op plaats 4 Outters en 14 km op plaats 3 Guschlbauer.

De andere deden het ook zeer goed S. Oberrauner 6e op 612 km to de cool, Hubert ook op 612km dan Parin op 615 en ook Nudel ook op 615 en de laatste van de top 10 de Neyens op 617 km van Monaco. Al met al een zeer mooie strijd die ze vandaag kunnen voort zetten daar de omstandigheden richting Turn Point 5 en 6 in Italië zeer gunstig zijn.

Het gebied rondom Innsbruck zijn zeer onstuimig met regen en onweer en zelfs later op de dag storm. Dat is voor de meesten die daar nog vandaag voorbij moeten vanaf plaats 14 een moeilijk te nemen horde. De Italiaanse bezoekers staan er veel beter voor, zij hebben vanaf Trentino richting Como fantastisch weer, 19 tot 29 gr. met zon en ZW tot W. wind 2 met weer cijfer 10. Hoe mooi wil je het hebben.

Nu dus op naar Turn Point 5 en 6 maar, dit is wel een moeilijker te nemen route kijk maar naar nummer 1 Maurer en nummer 2 Petiot. Zzij hebben het gisteren een stukje moeilijker gehad en zijn dan ook 50 km achterhaald door de bloedlustige achtervolgende groep.

Onderling vechten zij ook een mooie strijd uit en dit komt dan hoofdzakelijk door Petiot. Hij heeft een knieblessure en moet het zoveel mogelijk van vliegen hebben. Gisteren vloog hij dan ook 389 km en liep maar 25 km. Ten opzichten van Maurer 227 km een aanmerkelijk verschil.

Dat vliegen zijn geen lengte km, al dat draaien worden bij elkaar opgeteld en dat bepaald dan de totale afgelegde km (dit ter info voor de niet vliegers onder jullie).

We gaan het mee maken vandaag en hopelijk weer genieten van een stukje thermiek vliegen, SO LETS THE SHOW BEGIN!!!

Toontje De razende reporter