Een geslaagd trainingsweekend voor Ringo!

Een geslaagd trainingsweekend voor Ringo!

Voor aerobatic vliegers die nóg meer willen is er competitie. Daarbij is “over de kop gaan” op een veilige manier niet genoeg, er wordt ook hoge precisie gevraagd en gevlogen in een postzegel lucht. De jury moet immers goed zicht hebben op de verrichtingen.

Dit gaat niet vanzelf en daarom organiseerde afdeling Aerobatics in het weekend van 26 en 27 mei een competitie trainingsweekend. Er waren zes deelnemers die meededen aan het intensieve programma. Theoretische kennis en mentale voorbereiding waren hierin net zo belangrijk als het uiteindelijke vliegwerk. Om een goede prestatie neer te zetten is het immers essentieel te weten wat er van je verwacht wordt. Daarnaast moet je jezelf mentaal en fysiek voorbereiden voor de prestatie die je in de lucht gaat leveren.
Tijdens de vlucht werden de deelnemers begeleid door de trainers en gevolgd door onze Nederlandse juryleden. Dit laatste was zowel voor de vliegers als de juryleden erg nuttig. Beide dagen gaven ons schitterend weer waarbij we konden doorvliegen tot zeven uur, de sluitingstijd van Lelystad Airport. We kunnen terugkijken op een heel geslaagd weekend waarbij in een gezellig sportieve sfeer veel geleerd is!