Een drukke zomer voor Luke

Op social media is Luchtsportheld Luke zeer actief. We zien de tofste video’s en foto’s voorbij komen van wedstrijden en trainingen. Tijd voor een kort interview met deze acro paragliding piloot.

Luke, hoe gaat het? We zien toffe dingen voorbij komen. Vertel 🙂

Het gaat hier zeker goed! De afgelopen weken ben ik veel aan het trainen geweest in Organya, Spanje. Hier maak je gigantisch veel progressie doordat je weer omhoog kan thermieken nadat je een run hebt gemaakt. Ik ben hier gaan trainen voor een aantal wedstrijden.

En hoe zijn deze wedstrijden gegaan?

Goed! Te beginnen met King of Brenta (Italië), hier werd ik 11e. Dit is een verbetering van mijn prestatie van vorig jaar. Twee weken later heb ik meegedaan aan de Acro Game in Spanje. In het gebied waar ik ook getraind heb. Deze wedstrijd is de zwaarste en meest geskillde competitie op dit moment. Hier heb ik mij weten te kwalificeren voor de top 8 om het vervolgens tegen elkaar op te nemen in de battles. Helaas verloor ik van wereldtopper Theo de Blic (Fra), maar heb wel met één trick Theo een letter kunnen geven. Het doel is namelijk om tricks van elkaar na te doen. Lukt dat je niet dan krijg je een letter. Wie als eerste 4 letters heeft (ACRO), verliest en ligt uit de competitie.

Afgelopen week heb ik meegedaan aan de Acromax (Italië) en ben ik overall 5e geworden. Wat een mooi eindresultaat is! Doel was eindigen in de top 10.

En de volgende wedstrijd staat ook alweer op de planning?

Klopt,  de eerst aankomende wedstrijd is de Sonchaux Acro Show (Zwitserland). Waarbij de top 16 beste piloten het tegen elkaar opnemen in battles. Daarna ga ik door naar Bulgarije, waar ik ben uitgenodigd om deel te nemen aan de Red Bull AcroCross. Een nieuw competitie format waarbij het een combinatie is van XC en Acro. Ben ik erg benieuwd naar!

Tof! Succes met de wedstrijden! We gaan je volgen (@luke_de weert op Instagram) en genieten van de beelden.

Beelden: Luke de Weert