Dynamische koepelformatie sprongen trainen in Spanje

Luchtsportheld Jasper ging met een team van zeven ervaren skydivers van over de hele wereld, waaronder Hans van Marrewijk, een week trainen in Spanje. Doel; de dynamische koepelformatie sprongen trainen met hele kleine en supersnelle high performance parachutes.

Jasper was samen met Hans en Pete Allum (UK) initiatiefnemer van de training. Vorig jaar hebben ze dit ook geprobeerd, maar door het matige weer gaf dat destijds niet het gewenste resultaat. Dit jaar hebben ze gezamenlijk 20 sprongen kunnen maken en hebben ze veel geleerd. De skydiver noemt deze trainingsweek een succes.

“Bijzonder is dat alle mensen in de groep de moeite nemen om een week uit hun enorme drukke agenda te halen om samen te trainen. We doen het zonder sponsorinkomsten en betalen het allemaal uit eigen zak. Daarnaast doen we het niet om mooie content te produceren of om gezien te worden, we doen het echt voor onszelf, om onszelf uit te dagen en de sport te helpen ontwikkelen. Er zijn namelijk niet veel mensen ter wereld die deze vorm van de sport in een groep beoefenen”, aldus Jasper.

Op Instagram zijn de mooiste beelden terug te vinden, die onder andere zijn geschoten door een fotograaf die toevallig mee wilde springen en foto’s wilde maken. Zijn naam is Roy Wimmer-Jaglom, afkomstig uit Israël. Hieronder een aantal foto’s van de sprongen.

De groep heeft afgesproken volgend jaar twee trainingen te plannen. De volgende trip voor Jasper is gepland naar Burning Spring, een door Burning Man geïnspireerd skydive evenement in Spanje. Daarna gaat de skydiver naar Slovenië, waar hij een eigen evenement heeft opgezet: Adventure Boogie. Een evenement dat alle verschillende buitensporten combineert in de adembenemende Soca vallei.