Dutch Open kent meerdere winnaars

Dutch Open kent meerdere winnaars

Van 16 t/m 22 juni heeft te Kandel – Zuid Duitsland de Dutch Open plaatsgevonden.  Aan dit bergkampioenschap,  waaraan dus ook niet-Nederlanders mogen deelnemen, deden 28 piloten mee.

Naast 15 Nederlanders deden er 3 Litouwers mee, 2 Britten, 2 Zweden, 4 Duitsers, 1 Oostenrijker en 1 Nieuw-Zeelander. De wedstrijdleiding is dit jaar verzorgd door Araldo van de Kraats en Annet Vieregge. Voor meer informatie zie http://www.avda.nl/NK2019/Kandel. De winnaars van dit kampioenschap waren bij de rigids: Tim King, bij de sportklasse: Heath Eccles (2e Pawel Wierzbowski, 3e Ronald de Bats), bij het NK berg: Arne Tänzer (2e Gijs Wanders, 3e Paul Engelen) en bij de Dutch Open: Arne Tänzer voor de als tweede geëindigde lokale piloot Roland Wöhlre en de als derde geëindigde Primoz Gricar.

NK Sleep verplaatst

De sportcommissie heeft vlak voordat het NK sleep zou beginnen een lastige beslissing moeten nemen. De wedstrijd moest op dat moment worden uitgesteld op basis van de verwachte weersomstandigheden en met name de windverwachting in combinatie met de sleepmogelijkheden. Veiligheid speelde hier de belangrijkste rol, meewegend dat er naast een Dragonfly een trike als sleepkist aanwezig zou zijn, deels ook nieuwe deelnemers aan het NK mee zouden doen en veel piloten met minder snelle toestellen. Dit alles in combinatie met het ruige weer heeft de commissie hiertoe doen besluiten. Het NK is niet afgelast maar uitgesteld naar 4 t/m 8 sept. Laten we hopen dat de omstandigheden dan beter zijn en dat alle deelnemers van mei ook in sept aanwezig kunnen zijn.