[videojs mp4="https://luchtsporters.nl/wp-content/uploads/2015/12/Start-Welkom-Konnie.mp4" poster="" class="met_videojs_skin" width="480" height="272"]

Derde dag SA Nationals

Vandaag een relatief korte opdracht van 340km. We moeten een keer omstellen ivm de wind en daarom blijft de opdracht van 490km, die ook klaarligt, ongebruikt.

Het starten is altijd weer een beleving. Zware vliegtuigen, hoge temperatuur en de baan op 1400m zorgen er voor dat je wat meer ruimte nodig hebt dan in Europa.

We hebben een goed start. Iedereen gaat zo een beetje gelijk weg. Echter is er een groepje dat
uitloopt en ik niet kan bijhouden. Iedere volgende bel zitten ze hoger, totdat ze weg zijn. Op finalglide zit ik samen met Oscar en Laurens Goudriaan. Beiden in een JS1 Evo. Ze beginnen lager dan ik, maar eindigen een stuk hoger. Bij het kampvuurgesprek is het duidelijk dat de Evo uitvoering op de hoge snelheden die we hier vliegen een duidelijk voordeel heeft. Door de blauwe thermiek is er weinig aan tactiek te doen. Dus vooral hard rechtuit. Dat gaat me dus helaas niet zo goed af. Ach, het gaat ook om het plezier. En de opdracht vliegen met 160km/h in blauw weer blijft toch ook wel bijzonder.

Na het vliegen eten van de Braai.

Afrikaanse maaltijd