Dag 6 SA Nationals

Het weer voor vandaag zou wat minder zijn dan gisteren met een grote kans op onweersbuien in de middag vanuit het noorden. Dus vandaag een relatief kleine opdracht naar het zuiden van 390km. Er kwamen al kleine cumultjes bij de start en het zag er steeds beter uit op koers. Maar ook leek het blauw te blijven richting het meest zuidelijke keerpunt. Bij de start was het weer eindeloos rondcirkelen totdat er mensen gingen vertrekken. Oppassen dat je niet boven de 14500 ft komt (ca 3100m boven het veld).

Marco en ik starten tegelijk en het gas gaat er goed op. Eerste bel meteen tussen de 4 en de 5 meter. Dat gaat goed! Steken met 200+. Grondsnelheid op deze hoogte is regelmatig ruim boven de 250km/h. Ook de volgende bellen geven goed stijgen. In het blauw doen we het even wat rustiger aan en maken een misslag. Normaal niet zo erg, maar met dit weer mag je geen seconde verliezen. Uiteindelijk in het blauw toch 4 meter stijgen kunnen vinden en later nog een 3,5 en een 5 meter. Die laatste was bijna de laatste bel. Hier en daar nog een slag gedraaid op 5+ en toen hard naar huis. Over de finishlijn zegt m’n computer 179km/h gemiddeld! Een persoonlijk record. Helaas (…) was dit slechts goed voor de elfde plek! Ongelooflijk. Alles zit zeer dicht op elkaar. 11de is slechts 6 minuten achter de winnaar die 187km/h gemiddeld heeft.
Marco finished kort achter mij met 175km/h.

Dit is denk ik de beste dag die ik ooit heb meegemaakt. Jammer, maar begrijpelijk gezien de voorspelling van buien, is de opdracht aan de kleine kant. Maar erg mooi om mee te maken!

Uys Jonker besluit na de finish weer te klimmen en voltooid 825 OLC km. Na zijn finish start hij de Jet en maakt nog enige Fly By’s tot genoegen van iedereen op de grond. Zie het filmpje.