[videojs mp4="https://luchtsporters.nl/wp-content/uploads/2015/12/MOV_0007.m4v" poster="" class="met_videojs_skin" width="480" height="272"]

Aangekomen in Zuid-Afrika

Na een lange vlucht met Air-France aangekomen in Johannesburg. Eerst maar eens een lokaal telefoonkaartje halen en wat Randen verzamelen om te kunnen betalen. Dit kon al meteen op het vliegveld. Marco Vermeer (doet ook mee aan Nationals) en z’n crew, Bram Couteaux zijn al de vorige avond aangekomen en hebben een Bakkie gehuurd. Honderzestig kilometer verder ligt Potchefstroom, de thuisbasis van Jonker Sailplanes. Zowel Marco als ik zelf zullen de JS1 vliegen tijdens de Nationals en halen die hier op.

Aangekomen op het vliegveld is het erg druk. De zomervakantie begint hier over twee dagen en er moet nog een container geladen worden met vliegtuigen. We zijn ook nog getuige van de roll-out van de 100ste JS1. Hier worden na de testvlucht filmopnamen van gemaakt.

JS1 nummer 100

Na goed gegeten te hebben (laatste dag voordat m’n dieet begint…) het zwembad in om even af te koelen voordat de nacht begint. Het is wel even een schok om van 8 graden in Nederland nu opeens in 37 graden terecht te komen. Met iemand hier een praatje beginnen dat het ‘vandaag zo lekker weer is’, stuit op verdwaasde blik. Het is hier eigenlijk iedere dag zo.

Morgen (vrijdag) alle spullen bij elkaar zoeken en klaar maken voor de reis naar Welkom alwaar de Nationals op zondag zullen beginnen.