Dag 5

Dag 5

Goede morgen luitjes

Eerst even het weer van Innsbruck: zonnig met in de loop van de dag lichte bewolking. Om 5 uur ’s ochtends 13 graden naar in de loop van de ochtend 10 uur al oplopend naar 20 graden en rond de middag 28 graden met een lichte bries van uit het westen.

Gaat er maar voor zitten, dit kan een hele mooie dag worden. Dus ook voor Ferdy die gisteren al een hele mooie dag heeft gehad.Hij heeft een mooie inhaalwedstrijd gevlogen / gelopen en staat nu op een gedeelde 8 plaats. In totaal heeft hij 323 km afgelegd waarvan 292 km gevlogen in ruim 8 u en ook nog eens 31 km gelopen in 5 u, in totaal 13 u. Een mooie werkdag.

Maurer heeft 11 km meer afgelegd 292km gevlogen en 34 km gelopen tot 334 km in ruim 14.3 u. duidelijk baas boven baas. Maar Gaspard Pitiot (Fr2) heeft 292km af gelegd, 28km gelopen en 264 km gevlogen. 2e plaats momenteel.

Op de 3e plaats staat Guschlbauwer (Os1) met 255km, waarvan 208 km gevlogen 47 km gelopen een verschil van -43 km totaal, maar in lengte naar de finisch heeft Ferdy wel 50 km goed gemaakt op plaats 3 en dat bied perspectief voor vandaag. Gisteren heeft hij een mooi staaltje thermiek vliegen aan ons gepresenteerd, wie weet wat hij ons vandaag gaat brengen.

We gaan het allemaal mee maken, het is nu 4.45 u over een klein kwartiertje zal hij gaan beginnen aan zijn dagelijkse ochtend wandeling, om zo snel mogelijk een goede start plek op te zoeken waaruit hij kan vertrekken.

Dit zal waarschijnlijk de Grober Riesekopf 1336 meter hoogte worden met een ruime start mogelijkheid WZW. De top voor hem, de Schortenkopf, is niet zo gunstig vanwege de vele bomen.

Dus we gaan het zien, veel kijkplezier.

Toontje De razende reporter

 

Update 6 juli 8.00 uur

Hallo Luitjes,

Ik heb zojuist Ferdy gesproken na een glijvluchtje van de Speckalm naar een dal op 900mtr. Het is nog te vroeg om hoogte te winnen maar hij kan nu door gaan naar de top van de Veitsberg op1787 meter waar gisteren ook Chrigel Maurer vanuit vertrokken is.
Waarschijnlijk gaan ze daar, Ger.2 Nubel, de Fr 4. Outers, de Hug. Takats en Ferdy vertrekken zodra de temperatuur zo is op gelopen dat de lucht thermisch is geworden.
Dit kan dus heel gezellig gaan worden daar boven.

We gaan het meemaken en volgen uiteraard.

Toontje De razende reporter.