Wim de Gier maakt unieke tocht over de Flevopolder

Wim de Gier maakt unieke tocht over de Flevopolder

Afgelopen maand heb ik een bijzondere vlucht met mijn Mosquito-powered hang glider gemaakt. Ik was uitgenodigd door de Belgische paramotor club (PMSA) die een evenement bij Terschuur had georganiseerd. Op zaterdag is een korte vlucht gemaakt om de omgeving te verkennen. Omdat er zo goed als geen Mosquito’s over Nederland vliegen heb ik bij de start veel bekijks van de Paramotor vliegers.

De volgende dag was het tijd voor een lange vlucht. Samen met Jos van Putten en Michel de Kerpel gingen we vroeg op pad voor een lange tocht. Omdat ik in Almere heb gewerkt ken ik de omgeving erg goed en dus zou ik de route aangeven. Van Terschuur over de A1 richting Nijkerk. Ik vlieg iets sneller dan de twee paramotor vliegers, dus zo nu en dan maak ik een 360 of neem ik veel gas terug. Via de brug van Nijkerk de Flevopolder in en daar linksaf. Ik vlieg niet graag over grote stukken water omdat ik bij motorpech dan echt in de problemen kom. Via de vele windmolens en de Eenhof richting de Stichtse Brug (A28). Het schitterende weer en samen vliegen met de twee “dansende” paramotors, zorgde voor een ervaring om nooit te vergeten. Onderweg make we van elkaar vele foto’s en videobeelden. Dit is met de huidige HD-camera’s, welke ik op afstand bedien, geen enkel probleem meer.

Terug via Spakenburg, de A28 en weer de A1 (alles op zicht gevlogen) komen we na bijna 2 uur vliegen weer boven Terschuur uit. Ik heb voor ongeveer 2 uur en 15 minuten brandstof bij mij (7 liter tank) en dus zijn weg ruim op tijd binnen.

Echt een vlucht om nooit meer te vergeten en de foto’s spreken voor zich!

Bekijk de video hier: https://youtu.be/hBBofmbEmXg

Voor meer verhalen en beelden van Wim zijn vluchten met zijn Mosquito? Zie: https://www.wimdegier.nl/sports/mosquito-hang-gliding/

Vorig bericht
Volgend bericht

KNVvL

 

4 thoughts on “Wim de Gier maakt unieke tocht over de Flevopolder
Edwin van der Kraan

Mooie ervaring Wim, en leuk om het zo te delen!

Jos van Putten

Ja Wim, helemaal met je verhaal eens! Was een hele mooie ervaring op een heel mooie dag. Zo treffen we het helaas niet vaak in Nederland, maar dat maakt het dan wel des te mooier.

Jan Halfschepel

Mooi om te zien Wim, dat doet me denken aan lang geleden dat ik (Jan Halfschepel) samen met Rob Ruiter vanuit Alkmaar (de Boekelermeer) beiden met de Minimun ULV naar Paul met z’n struisvogels zijn gevlogen, even lekker een kopje koffie en wat bijgekletst. In de namiddag toen de grondmist al over de velden lag teruggevlogen met als lijdraad de hoogspanningsmasten waarvan we wisten dat ze in Alkmaar uitkwamen bij de betoncentale langs het kanaal. Zo kwam alles toch goed. Veel vliegplezier. Groet Jan Halfschepel

Pingback: Wim de Gier skydived vanuit een paramotor! | Luchtsporters.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

#ShareTheThrill

Facebook

Facebook Pagelike Widget