Nederlandse deltapiloot start als eerste vanaf een gebouw

Nederlandse deltapiloot start als eerste vanaf een gebouw

Voormalig Nederlands kampioen deltavliegen Arne Tanzer zal 18 augustus (bij geschikt weer) als eerste piloot in Nederland een start maken vanaf een gebouw.

Het starten vanaf een gebouw brengt extra uitdagingen met zich mee; zo moet er bijvoorbeeld een vlonder worden gebouwd om snelheid te kunnen maken bij de start. Door het eenmalig uitvoeren van deze unieke ‘stunt’ hopen de organisatoren zoveel mogelijk mensen bekend te maken met de sport deltavliegen.

Plaats & datum

De stunt gaat plaatsvinden bij studentencomplex ‘De Johanna’ in Utrecht. Dit gebouw is geselecteerd omdat het voldoende hoog is en een perfect gelokaliseerd landingsterrein heeft aan de voet ervan. Daarnaast was eigenaar SSH direct enthousiast over de stunt.

De geplande datum voor de stunt is 18 augustus 2017. Maar, omdat deltavliegen sterk weersafhankelijk is, en veiligheid bij de stunt maximale prioriteit heeft, wordt twee dagen van tevoren definitief bepaald of de stunt dan doorgaat of niet.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Wim de Gier (06-22 38 14 70, skywim@gmail.com) of Monique van Kessel (06-15 82 92 49, monique@pitfilm.com)

Vorig bericht
Volgend bericht

KNVvL-Redactie

 

8 thoughts on “Nederlandse deltapiloot start als eerste vanaf een gebouw
Wessel

“Arne Tanzer zal 18 augustus (bij geschikt weer) als eerste piloot ter wereld een start maken vanaf een gebouw in Utrecht.” – Misschien de eerste ter wereld die dat in Utrecht doen 😉

1988:
https://www.youtube.com/watch?v=gVebZISfWrE
en dat was vast wel niet eens de eerste, en zeker ook niet de laatste 😉

  Wim

  Hi Wessel, dank je voor het vinden van dit oude filmpje.

  Wij waren hier ook onlangs (lees gisteravond) achtergekomen. Het maakt niet uit, want het is en blijft een zeer uniek evenement voor onze mooie sport. Daarnaast is het, weet ik nu uit eigen ervaring, echt niet zo makkelijk om het allemaal te organiseren. Sinds afgelopen november vorig jaar zijn we hier met een grote groep vrijwilligers druk mee bezig.
  Ons doel is om Deltavliegen voor een groot publiek goed op de kaart te zetten. Naast deze waanzinnige stunt hebben een we een zeer bijzondere film in de maak (denk o.a. mooie beelden middels een drone) waarmee we onze sport en onze dromen op een mooie manier zullen laten zien.
  Ik hoop dat je straks van de beelden zult genieten en dat onze sport d.m.v. alle positieve aandacht een boost zal krijgen.

  Groeten,
  Wim de Gier
  Organisatie namens de KNVvL afdeling Deltavliegen

   Wessel

   Zag al wat plaatjes langs komen… blij dat het gelukt was! Knap!

Surink

Werkelijk een vreemde gang van zaken dat KNVvL hier achter staat…..?!

Ronald

Ik ben hier vierkant tegen, ik heb vroeger ook delta gevlogen op de Maasvlakte,
vanwege de strenge regels en te weinig plaatsen waar je fatsoenlijk mag en kan vliegen ben ik daarmee gestopt.
Nu vlieg ik alleen nog model helikopters en drones en wij mogen er niet eens aan denken om maar in buurt van een gebouw te komen, laat staan in de buurt waar mensen lopen dan heb ineens 6000 euro boete + plus je drone kwijt.
Dus Heren van de KNVvl ……………….

  Kees

  Er zijn in Nederland zat plekken waar je mooi kan vliegen met drone en dektavleugel. En als je het goed regelt kan dat ook van een gebouw.

  Klaas

  Dus omdat je op een bepaalde plek niet meer mag vliegen stop je helemaal met de mooiste hobby van de wereld. Dat maak je mij niet wijs.

Klaas

Leuk initiatief! Goed dat de sport gepromoot wordt, dat is hard nodig. Ik snap dat sommige conservatieve piloten hier tegenaan schoppen, maar als niemand iets doet, dan bloedt de sport in Nederland een langzame dood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

#ShareTheThrill

Recente Opmerkingen

Facebook

Facebook Pagelike Widget