“Ik geniet van elke minuut in de lucht”

“Ik geniet van elke minuut in de lucht”

Voordat ik begin aan mijn eerste blog op Luchtsporters.nl. Een korte introductie over mijzelf en mijn luchtsporten. Als geboren en getogen Loosdrechtenaar zag ik al op jonge leeftijd parachutisten van de toenmalige Paraclub Icarus boven vliegveld Hilversum. In 1981, ik was toen 17 jaar, ben ik hier begonnen met parachutespringen. Later is Paraclub Icarus opgegaan in Paracentrum Midden Nederland.

In de afgelopen 36 jaar heb ik duizenden sprongen over de hele wereld gemaakt (o.a. Australië, NZ, Uruguay, Palau, US en vele Europese landen). Ook heb ik aan vele nationale en internationale kampioenschappen meegedaan en daarnaast aan diverse Nederlandse en Wereld records.

Naast parachutespringen ben ik, destijds samen met 4 andere parachutisten, in 2006 begonnen met deltavliegen en heb nu ruim 200 vluchten in binnen en buitenland gemaakt. Helaas zijn van ons oorspronkelijk clubje van 5 (de Daltons) nog maar 2 aan het deltavliegen. Dit jaar heb ik een zogenaamde Mosquito powered hang glider aangeschaft en hiermee vlieg ik zo nu en dan over Nederland. Dus wie weet heb je mij weleens ergens (onbewust) gezien.

Het beoefenen van deze drie luchtsporten in binnen en buitenland geeft voldoende stof tot het vertellen van mooie verhalen. Ik geniet na al die jaren nog steeds van elke minuut in de lucht. Het gevoel van totale vrijheid is voor mij één van de belangrijkste redenen om deze uitdagende sporten te blijven uitoefenen. Ook heb ik een internationale baan en vlieg ik dus met een big smile regelmatig vanaf Schiphol.

Op mijn website www.wimdegier.com schrijf ik ook zo nu en houd ik een wereldkaart bij met alle locaties waar ik heb gesprongen en gevlogen. Op Luchtsporters.nl zal ik regelmatig verhalen vertellen over de mooiste sprongen of vluchten die ik heb gemaakt in mijn leven.

Wim de Gier

Vorig bericht
Volgend bericht

KNVvL

 

3 thoughts on ““Ik geniet van elke minuut in de lucht”
Emiel Jansen

Goed bezig!

Jan Halfschepel

leuk om te lezen Wim. Ben jij toevallig familie van onze ontvallen Paul de Gier? Ben destijds met mijn Minimum geland in Broek in Waterland en weer vertrokken naar Alkmaar na een kopje koffie bij misschien je broer.
Ik ga je volgen op je site. groet Jan Halfschepel/

    Wim

    Beste Jan, Nee, dat ben ik niet. Toevallig heet mijn zoon ook Paul. Wel heb ik in mijn eerste deltavliegjaren met deze Paul de Gier via de mail contact gehad. Hij vloog toen in het nationale team. Mijn vader (uit 1930) is wel in Broek en Waterland geboren en ze zijn al voor de oorlog naar Zevenhoven verhuist. Wellicht is er dus wel een verre familieband. Leuk dat je de verhalen op deze site gaat volgen. Ik zal in de komende blog iets over mijn beginjaren in het springen (jaren 80) vertellen.

    Groeten, Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

#ShareTheThrill

Aankomende Evenementen

  1. Dag van de Luchtsport

    15 september

Recente Opmerkingen

Facebook